Behandelingen2019-07-24T22:05:29+00:00

Acupunctuur

Wat is acupunctuur?
Acupunctuur (acus = naald, punctum = prik) is een veel toegepaste geneeswijze (vooral in China) waarbij naalden op bepaalde punten in het onderhuids bindweefsel gestoken worden

Werking van acupunctuur
De werking berust op het volgende: in ons lichaam bevinden zich onzichtbare banen waarlangs de energieën Yin en Yang lopen.
Deze twee tegengestelde krachten, lopen voortdurend in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken. Die onzichtbare banen noemen we meridianen en horen elk bij een orgaan.

Alle banen bij elkaar vormen een energienetwerk, waarop de acupunctuurpunten liggen. Elk van die punten staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie.

Oorsprong
Traditionele culturen zoals de Chinese en de Tibetaanse en Indiase, hebben deze kunst zorgvuldig bewaard. Nu de grenzen van de Chinese cultuur voor de wereld open zijn, kunnen we die kennis hier in het westen aanwenden. Met name in deze tijd met steeds meer “leegte” beelden kunnen kruiden een belangrijke aanvulling zijn op de meer energetische therapie zoals acupunctuur.

Behandeling
De behandeling kan op maat worden gesneden. Niet alleen het symptoom, maar ook de wortel van het probleem kan worden aangepakt. Dit is een wezenlijk verschil met de meer op de chemische inhoud gerichte, westerse geneeskunde.

Klachten
U kunt bij Lotus Health Center terecht voor verschillende klachten. Hieronder staan een aantal voorbeelden. Heeft u bepaalde klachten en wilt u weten of de dokter u daarbij kan helpen, aarzel niet en neem contact met ons op.

Chinese kruiden therapie

Indien nodig wordt de therapie aangevuld Chinese kruiden.Op basis van de diagnose kunnen wij een Chinese kruidenformule samenstellen, afgestemd op uw persoonlijke gezondheidssituatie.

Ook kan de kan het zijn dat u Chinese kruiden voorgeschreven krijgt in kant-en-klare tablet- of granulaatvorm. De keuze tussen een kruidenaftreksel of kruidenpillen is verder afhankelijk van het type aandoening, de ernst van de klachten en de voorkeur van de patiënt.

Een kruidenrecept kan eventueel per behandeling aangepast worden, afhankelijk van de klachten.

Aandoeningen die in aanmerking komen voor behandeling met Chinese kruiden:

Ademhalingsklachten: verkoudheid, emfyseem, hyperventilatie, bronchitis, astma, hooikoorts, allergische rhinitis

Spijsverteringsklachten: maagzweer, maag- en darmklachten, obstipatie, hepatitis, ontsteking van de galblaas, galstenen, colitis ulcerosa: ziekte van Crohn. Hartklachten: hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, aritmie, hyperlipidemie. Urinewegen: acute en chronische nierontsteking (nefritis), infectie of stenen in de urinewegen, prostatitis

Endocrien systeem: diabetes, schildklieraandoeningen: hyperthyroïdie, hypo-thyroïdie

Zenuwstelsel: slapeloosheid, neurose, depressie, epilepsie, intercostale neuralgie, stress/overspannenheid, fobiën.

Overig: bloedarmoede (anemie), reumatoïde artritis, artrose

Gynaecologische aandoeningen: Behandeling met Chinese kruiden is effectief bij bepaalde funktionele klachten die te maken hebben met een verstoring van de hormoonhuishouding, zoals: impotentie, onvruchtbaarheid, onregelmatige en pijnlijke menstruatie, dyspareunie, endometriose, overgangsklachten, pre-menstrueel syndroom, dysfunctionele baarmoederlijke bloedingen, dreigende of habituele miskraam en ontsteking van de reproduktieve organen. Aangezien bij Chinese kruiden geen gebruik wordt gemaakt van hormoonprodukten zijn er vrijwel geen bijwerkingen.

Huidaandoeningen: Bij huidziekten wordt gebruik gemaakt van kruiden voor zowel inwendig als uitwendig gebruik. Deze combinatie is bijzonder effectief bij huidaandoeningen als: acne, netelroos (urticaria), vitiligo, melasma, herpes zoster, alopecia areata, psoriasis, eczeem, etcetera. Bij hardnekkige klachten die verband houden met het immuunsysteem, allergieën of emotionele stress brengt de kruidenbehandeling verlichting van de klachten en genezing van lokale kwetsuren. Verder wordt het resultaat versterkt doordat de algehele lichamelijke conditie wordt verbeterd. Voorbeelden van dit type aandoeningen zijn: eczeem, neurodermatitis en psoriasis.

Tumoren: Bij bestraling of chemotherapie bij kankerpatiënten, kan een behandeling met Chinese kruiden ervoor zorgen dat de bijwerkingen hiervan tot een minimum worden beperkt. Daarnaast berusten de resultaten in de behandeling van verschillende typen tumoren op het versterken van het immuunsysteem van de patiënt.

(TuiNa) Massage

Tuina is een eeuwenoude Chinese massagetechniek; samen met acupunctuur en kruiden vormt het een belangrijke pijler binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde. De Tuina-therapie richt zich op het beïnvloeden en in balans brengen van de energie in ons lichaam. Het is gebaseerd op het systeem van de meridianen. De techniek bestaat uit stevige manuele technieken als wrijven, drukken, kneden, draaien, knijpen en kloppen. Naar onze mening is een Tuina (medische) massage nog het beste te vergelijken met manuele geneeskunde. We gebruiken de Tuina massage specifiek bij zeer veel medische klachten.
Naast Tuina massage kunt u in onze praktijk ook terecht voor andere soorten massages zoals:

  • Ontspanningenmassage
  • Thaise massage
  • Voetmassage
  • Deep tissue massage
  • Aromatherapie massage

Moxa therapie

Moxa therapie  is een oud onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Moxa ofwel bijvoetkruid (artemisia vulgaris) heeft een verwarmende werking. Dit kruid kan op verschillende manieren toegepast worden. Het ruwe kruid kan in torentjes op de huid geplaatst worden, een sigaar van moxa kan boven de huid of tegen een acupunctuurnaald gehouden worden of een lamp met dezelfde verwarmende eigenschappen wordt geplaatst om het lichaam te verwarmen.

Moxa  wordt gebruikt om de acupunctuurpunten te verwarmen.  De warmte van de moxa dringt diep door tot in de acupunctuurpunten en zal daar de energiestroom ofwel Qi  stimuleren.
De toepassing hangt af van de aard van de klacht. Met name bij klachten waar een vorm van koude, leegte of blokkade naar voren komt,  bij ernstige vermoeidheid, blessures (kneuzingen en verstuikingen) en gewrichtspijnen kan moxa een heilzame werking hebben.

Afspraak maken?

About Our Practice

Phasellus non ante ac dui sagittis volutpat. Curabitur a quam nisl. Nam est elit, congue et quam id, laoreet consequat erat. Aenean porta placerat efficitur. Vestibulum et dictum massa, ac finibus turpis.

Contact Info

12345 West Elm Street

Telefoon: 1.888.456.7890

Fax: 1.888.654.9876

Web: Buy Avada Today!